Medebrouwer

Een van de belangrijkere ambachten in de middeleeuwen is dat van brouwer. Ortus Phoenix heeft zijn eigen brouwer in residence. Het brouwen zelf gebeurt uiteraard niet op kampement, maar veilig thuis in de kelder waar de temperatuur het hele jaar door ongeveer constant is. Wat wel kan is dat er op kampement de eerste aanzet wordt gegeven voor een brouwsel. Als er bijvoorbeeld een Bochet  (een mede op basis van gekarameliseerde honing) op het programma staat, kunnen we daar een deel van op verplaatsing klaarmaken.

Net zoals bij onze leerbewerker is het product van de medebrouwer van die kwaliteit dat er meer en meer vraag naar was. Ondertussen is er dan ook een officiële mederij opgericht (2016): The Blacksmith’s Meadery.

Domienus (sic) Vobiscum

Succesnummers van The Blacksmith’s Meadery zijn: de Moretum (die sneller “verdampt” dan de brouwer hem kan fabriceren), The Blacksmith’s Grand Reserve, Original Sin, de Sanguis serie (Sanguis Bourgondiae, Sanguis Nobilis en Sanguis Emperatoris), de Hypocras modo Abanae en de pepermede Aqua Diabolica.

In tegenstelling tot wat vaak gebeurt bij het maken van Hypocras wordt er door de brouwer géén bestaande wijn gebruikt. Alles wordt gebrouwen vanaf nul.