Slag om Altena

Datum/Tijd
Date(s) - 18/06/2022 - 19/06/2022
Hele dag

Categorieën Geen Categorieën


De grond nabij de plaats Almkerk kent een onstuimig verleden. Tijdens het weekend loop je rond ten tijden van de Hoekse en Kabeljauwse twisten. De Slag om Altena is een middeleeuws festival ter gelegenheid van de belegering van Slot Altena in 1393 door de Graaf van Holland. Een heel weekend lang wordt het terrein bij de motte van Slot Altena omgetoverd in een middeleeuws kampement.

Neem een stap terug in de geschiedenis en zie en ervaar hoe men vroeger leefde en werkte. Bekijk hoe ambachtslieden en handelaren in de middeleeuwen de mooiste voorwerpen konden maken met hun handen en gereedschappen. Luister naar de middeleeuwse muziek onder het genot van middeleeuws bier en eten, zoals het een bourgondiër uit oude tijden betaamd! Geniet ondertussen van de verschillende activiteiten zoals de paardenshow en de roofvogelshow, waag zelf een poging bij het boogschieten of schiet zelf een katapult af.

Wanneer de spanning stijgt in het kampement en de ridders en soldaten hun harnassen en wapens beginnen te poetsen en te verzamelen dan is het bijna zo ver… de grote middeleeuwse veldslag. De Graaf van Holland heeft de moord op zijn vrouw en commandant aangepakt om een veldtocht te beginnen tegen de Hoekse edelen. De hoekse en kabeljauwse twisten laaien weer op. Zijn zoon, medeplichtig in het moordcomplot, is gevlucht naar Slot Altena.

 

SLAG OM ALTENA

18 & 19 JUNI 2022
HOEKJE 7B, ALMKERK
info@heerenvanaltena.nl